Шокиращо, нали? С изключителна щедрост Путин си даде само 87 процента

...
Шокиращо, нали? С изключителна щедрост Путин си даде само 87 процента
Коментари Харесай

Путин, Ким, Асад и техните най-фантастични изборни победи

Шокиращо, нали?

 

С изключителна благотворителност Путин си даде единствено 87 % от гласовете, съгласно предварителните резултати, най-големият дял, който е претендирал в петте си победи на президентските избори от 2000 година насам.

 

За (не)чест на Путин съставихме лист с водачи, които обявиха сразяващ триумф на личните си избори.

 

Ким Чен Ун

 

Ким Чен Ун наследи татко си като " висш водач " на Северна Корея през 2011 година, третият член на фамилната му династия, който ръководи страната. Оттогава в страната се организират значително алегорични избори за парламентарен орган - които нормално включват 99,99% изборна интензивност и където хората гласоподават с " да " или " не " при гласоподаване с един претендент. Всеки претендент нормално се измъква със 100 % от гласовете в своите изборни региони, в това число Ким Чен Ун през 2014 година и сестра му Ким Йо Чен през 2019 година

 

Александър Лукашенко

 

През август 2020 година беларуският президент Александър Лукашенко завоюва 80 % от гласовете на президентските избори в Беларус, осигурявайки си още един мандат. Резултатът от изборите — необятно считан за излъган и пристигнал откакто той хвърли в пандиза опозиционния водач Сергей Тихановски, брачният партньор на Светлана Цихановская, която пое мантията му — провокира вълна от всеобщи, безплодни митинги в цялата страна, с продемократични групи и опозиционни водачи, призоваващи за свалянето на Лукашенко. Лукашенко, който е на власт от 1994 година, извади няколко страници от книгата на Путин за водачеството, разбивайки опозицията и изменяйки законите, с цел да си обезпечи пожизнен имунитет.

Йосиф Сталин

 

Преди Путин имаше Сталин. Съветският деспот остана на власт в Москва в продължение на три десетилетия, преди да почине през 1953 година Изборите по време на ръководството му минаха както можеше да се чака: висока изборна интензивност и 100 % от гласовете за неоспоримия комунистически автократ. С успеха си през уикенда Путин се приближи с една крачка към изместването на Сталин като най-дълго управлявалия Русия.

 

Башар ал-Асад

 

Башар ал-Асад е президент на Сирия от 2000 година след гибелта на татко си Хафез ал-Асад, който управляваше 30 години. По време на ръководството си Асад донесе многочислени стремглави изборни „ победи “, осигурявайки близо 89 % от гласовете през 2014 година и над 95 % през 2021 година, всички в избори, които необятно се считат за подправени. Тези огромни победи пристигнаха по време на опустошителна революция, в която Асад (между другото благодарение на Путин) смаза многостранната съпротива, убивайки стотици хиляди хора в спор, траял повече от десетилетие.

Илхам Алиев

 

Хайвер на всички места! Само предишния месец президентът на Азебайджан Илхам Алиев получи близо 94 % от гласовете на опетнени избори в Южен Кавказ. Алиев, чиято страна ще бъде хазаин на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP29 по-късно тази година, си обезпечи пети мандат отпред на нация, която е класирана като една от минимум свободните в света. Външни наблюдаващи споделиха, че изборите са били помрачени от жестоки репресии против опозиционни деятели и публицисти.

 

Източник: Politico, превод ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР